Cellulitis behandeling

Veel vrouwen krijgen vroeger of later te maken met cellulite op heupen, dijen, billen en buik. Dit komt omdat het huidweefsel bij vrouwen gevoelig is voor hormonale veranderingen die de vorming van vetophopingen en vetreserves stimuleren. Cellulite of sinaasappelhuid is een ophoping van vet in de adipocyten (vetcellen van de onderhuid) en van het water eromheen. Als deze adipocyten groter worden, vervormen de omhulsels. Dit trekt aan de aanhechtingspunten van de huid waardoor een sinaasappeleffect ontstaat. cellulite behandeling

Factoren die een rol spelen bij het ontstaan van cellulite zijn : hormonale stoornissen, te weinig lichaamsbeweging, slechte doorbloeding, stress en verkeerde voeding. Cellulite gaat niet weg door alleen te sporten en/of gebruik te maken van de powerplate e.d.. Dit werkt namelijk op het spierweefsel en niet op het onderliggende bindweefsel waar de cellulite zich bevindt. Ook een dieet is niet de oplossing voor de reductie van cellulite.

 

De behandeling is een medische maar niet invasieve behandeling om cellulite glad te strijken, plaatselijke vetophopingen te verwijderen en de huid te verstevigen. De drievoudige aanpak van ons apparaat

is uniek en zorgt voor een duidelijke reductie van cellulite en meetbare afname van de lichaamsomtrek.

De huid wordt hierbij behandeld met een combinatie van infrarood licht, bi-polaire radiofrequentie, vacuüm en mechanische massage. De synergie van deze componenten resulteert in een effectieve aanpak. Het infrarode licht zorgt voor een betere doorbloeding, verhoogt de huidelasticiteit en verwarmt het vetweefsel tot 5 mm diepte. De bipolaire radiofrequentie (RF) zorgt voor huidverstrakking, verhoogt de zuurstofopname en activeert de stofwisseling (vetafbraak) tot een diepte van 15 mm. Het vacuüm mobiliseert het weefsel en de ‘rollen zorgen voor een diepe massage die een verbeterde lymfedrainage op gang brengt en de afvoer van vet en afvalstoffen stimuleert.

 

Snel resultaat

Een kuur bestaat in de regel uit zes behandelingen. Een behandeling duurt ca. 45 minuten en vindt 1 keer per week plaats. In de meeste gevallen zullen de eerste resultaten na drie behandelingen goed waarneembaar zijn. Na 6 behandelingen is er een duidelijke afname van de cellulite en een meetbare afname de lichaamsomtrek. Daarbij verbeteren contouren aanzienlijk en de huid wordt strakker, gladder en steviger.

 

De meest geschikte kandidaten voor onze behandelingen zijn gezonde mannen en vrouwen met realistische verwachtingen van de ingreep. Realistisch betekent in dit geval dat je verwacht dat vooruitgang je doel is en dat het resultaat niet perfect zal zijn.